

آب مقطر:
آب مقطر آب خالصی است که کلیه یون ها، مواد معدنی و نمک های موجود در آن حذف شده باشد. برای تولید آب با درجه خلوص بالا از دستگاه آب مقطر ساز استفاده می شود.
ناخالصی های موجود در آب باعث بروز مشکلات زیر می شود:
- محلول های ساخته شده در آزمایشگاه نتایج درستی را نشان نمی دهد.
- ایجاد رسوب در صنایع برودتی و حرارتی و کاهش عمر صنایع
- ایجاد لک بر روی صنایع نساجی و غذایی و پره های توربین ها
- خوردگی در لوله ها، بویلرها و تاسیسات حرارتی
بسته به نوع مصرف آب مقطر برای صنعت و آزمایشگاه درجه خلوص آب متفاوت است.
سه روش کلی برای خالص سازی آب وجود دارد:
- تقطیر
- اسمزمعکوس
- دیونیزکردن آب
دستگاه آب مقطر سازصنعتی:
آب مقطر در صنایع مختلفی کاربرد دارد. از جمله صنایع آرایشی, نساجی, خودروسازی, بیمارستان, فولاد و سیمان از آب مقطر با خلوص متفاوت استفاده می کنند.
مراحل آب مقطر ساز صنعتی به شرح زیر است:
مرحله اول پیش تصفیه آب ورودی:
برای مرحله پیش تصفیه دستگاه آب مقطر ساز از فیلترهای مختلفی استفاده می کند. یکی از فیلتر های مورد استفاده فیلترهای کربنی هستند.
مرحله دوم تصفیه آب به روش اسمزمعکوس:
- این مرحله براساس نیاز مصرف کننده به آب خالص طراحی می شود.
- تعداد و نوع فیلتر غشایی اسمز معکوس در دستگاه آب مقطر ساز متناسب با خلوص آب انتخاب می شوند.
مرحله سوم دیونیزه کردن آب:
- در مرحله سوم کلیه یون های موجود در آب با عبور از رزین های کاتیون و آنیون حذف می شود.
- در دستگاه آب مقطر ساز صنعتی ستون های مجزا یا مختلط آنیون و کاتیون وجود دارند.
مرحله چهارم گندزدایی آب:
در این مرحله با تابش اشعه فرابنفش کلیه میکروب ها و ویروس ها برای مصارف پزشکی از بین می روند.
دستگاه آب مقطر ساز آزمایشگاهی:
عملکرد کلی دستگاه های آزمایشگاهی به شرح زیر است:
مرحله اول پیش تصفیه آب ورودی:
- در این مرحله کلیه مواد جامد موجود در آب توسط فیلترهای الیافی حذف می شوند.
- سپس توسط فیلتر کربن فعال کلیه ی مواد آلی و کلر موجود در آب حذف می گردد.
- در نهایت نمک ها , یون ها و کلیه مواد جامد نا محلول در آب با فرآیند اسمز معکوس حذف می شوند.
مرحله دوم گندزدایی آب:
با تابش اشعه فرابنفش کلیه میکروب ها و ویروس های موجود در آب از بین می روند.
مرحله سوم جابجایی یون ها با مولکول آب:
با عبور آب از رزین های آنیون و کاتیون کلیه یون های باقیمانده با مولکول آب جابجا می شوند.
مرحله چهارم تولید آب فوق خالص:
با عبور آب از فیلتر نهایی کلیه باکتری و ویروس های باقیمانده در آب را حذف می شوند. در نهایت آب فوق خالص برای مصارف آزمایشگاهی تولید می شود.