

اسمز معکوس
به منظور کاهش میزان املاح موجود در آب آشامیدنی مانند نمک از روش اسمز معکوس RO که اساس آن فناوری غشایی است,استفاده می شود.در صنعت جهت تهیه آب خالص و تصفیه فاضلاب بهداشتی مکانیسم اسمز معکوس کاربرد خیلی زیادی دارد.در تهیه آب آشامیدنی به روش RO آب دریا نمک زدایی می شود و حتی مـزه و بوی آب از طریق حذف آلاینده های مضر موجود در آب بهبود می یابد.
غشای مورد استفاده در فرآیند اسمز معکوس غشای نیمه تراوا است که به مولکول های آب اجازه عبور می دهد در حالی که مانع عبور املاح, باکتری ها و نمک های محلول می شود.فرآیند اسمز معکوس آب غلیط یا دارای املاح مانند نمک را با فشار زیاد از غشای نیمه تراوا عبور می دهد, که در نهایت آب از غشای نیمه تراوا عبور می کند اما نمک ها اجازه عبور ندارند.
فرآیند اسمز معکوس در تصفیه آب خانگی از فیلتر ممبران استفاده می کند و یک مرحله پیش تصفیه در فرآیند اسمز معکوس خانگی به منظور افزایش طول عمر غشا, جلوگیری از رسوب گذاری و شستشوی مکرر غشا انجام می شود.مرحله پیش تصفیه توسط سه فیلتر الیافی,کربن فعال و کربن بلاک انجام می شود.سپس توسط یک پمپ آب با فشار زیاد وارد فیلتر چهارم به نام ممبران می شود.آب ورودی به دو جریان پساب و تصفیه شده تقسیم می شود.به دلیل افت فشار جریان آب تصفیه شده در اثر روزنه های ریز ممبران و جریان پساب یک مخزن تحت فشار برای ذخیره آب تصفیه شده در نظر گرفته شده است.به محض باز شدن شیر مصرف آب تصفیه شده به سمت شیر هدایت شده و برای از بین بردن بو و طعم احتمالی از فیلتر پنجم به نام پست کربن عبور می کند و آب پساب به فاضلاب منتقل می شود.